Projecten waar we trots op zijn

Klassieke scheel,
moderne installaties.

Stadhouderskade

Stadhouderskade

Projecten waar we trots op zijn

Klassieke scheel,
moderne installaties.

Dit statige kantoor gebouw aan de Stadhouderskade is in opdracht van het Amerikaanse concern REO Automobil Company in 1927 gebouwd. Het kantoor is in de loop der jaren door verscheidene huurders in gebruik geweest tot in 2010 het hoofdkantoor van Tommy Hilfiger zich hier vestigde.

Pradi was, in opdracht van de gebouweigenaar, de laatste jaren ingeschakeld als technisch beheerder van de klimaat installaties in het pand. Nadat Tommy Hilfiger als huurder het pand verliet is er door de gebouweigenaar een grootscheepse renovatie gepland. Pradi heeft hierbij de klimaat technische installatie voor haar rekening mogen nemen.

Zo heeft Pradi het gehele ketelhuis van de begane grond naar de 8e verdieping gebracht waarbij er is gekozen voor een nieuwe Remeha cascade opstelling met vier duurzame Quinta Ace’s. Naast het vernieuwen van de warmteopwekking is ook het bestaande dikwandige leiding stelsel in zijn geheel vervangen inclusief alle radiatoren.

Om het gasverbruik sterk te verminderen is er gekozen om een warmtepomp van de fabrikant ClimaVeneta te plaatsen met een vermogen van 190kw.
Doordat met deze warmtepomp ook het totale koelvermogen behoorlijk is toegenomen is er gekeken hoe deze extra verkregen koude op een effectieve manier het pand in gebracht kan worden. Gezien de bestaande fancoil units aan het einde van hun levensduur waren is er gekozen om deze allemaal te vervangen. Zodoende heeft Pradi 75 nieuwe fancoil units gemonteerd die door middel van een change-over systeem zowel kunnen verwarmen als koelen.

Om alle nieuwe installatie’s zo efficient mogelijk te laten functioneren is het meet- en regeltechnische gedeelte eveneens vernieuwd. Hier is voor een Priva oplossing gekozen in de vorm van een Blue ID S-line systeem.

 

Segment

Utiliteit

Werkgebied

Renovatie
Verduurzaming

Expertise

Verwarming
Koeling
Ventilatie
Meet- & Regeltechniek

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u meer weten over onze diensten?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Meer Projecten

Logo wit
Kiotoweg 303-305
3047 BG, ROTTERDAM
  010 – 7271171
 info@pradi.nl
24-7-Footer

Storing melden?

Meld 24/7, als bestaande klant, eenvoudig een storing of defect.